JAZZKUKKO LAITILA

15 S U O M E N S V E N G A A V I N F E S T I V A A L I 2 4 . – 2 8 . 7 . 2 0 1 9 Y H T E I S T Y Ö K U M P P A N I UudenkaupunginGolfravintola&Catering toi- mii Jazzkukon yhteistyökumppanina tänäkin vuonna ja vastaa festivaalin ruoka- ja juoma- tarjoilusta. Mikä tekee paikallisessa kulttuu- ritapahtumassa mukana olemisesta tärkeän, ravintoloitsija Tapio Pääkkö ? –Tällaiset laadukkaat tapahtumat tuovat iloa arkiseen ahertamiseen. Hänellä itsellään on kokemuksia kahdesta edellisestä Jazzkukosta työn merkeissä, mutta yksi artisti nousee mieleen: – Ina Forsmannin esiintyminen nostatti kyllä ihokarvat ja ravitsi sielua miellyttävästi. Pääkkö kertoo, että hänen omamusiikkima- kunsa menee tilanteiden mukaan, mutta live- musiikki nostattaa vahvimmat tunteet. – Viimeksi vaikutuin Pelle Miljoonan kei- kalla, ja Sauli Soinin rakkauslaulutulkinnat olivat mykistäviä. Puccinin Tosca ensimmäi- senä oopperakokemuksena veti melkein ver- toja Vesa-Matti Loirin keikalle vuonna 1989. Viime vuonna Uudenkaupungin Golfravin- tola järjesti puistokonsertin yhteyteen ateria- kokonaisuuden ja ensimmäinen ”jazzmenu” sai erinomaista palautetta. Mitä herkullista on tänä kesänä luvassa? – Jatketaan toimivalla konseptilla ja inspi- roidutaan tapahtuman ainutlaatuisesta luon- teesta. Siis hyviä raaka-aineita oma kädenjälki selvästi näkyen. Monipuolinen kylmä salaatti- buffa yhdistettynä tapenade-kalkkunaan, mu- nakoiso-tomaattivuokaan ja laadukkaaseen, kokonaisenapaistettuunperunaan lämpimänä ruokana taittaa suolaisen nälän. Hyvä ateria päättyy aina makeaan, ja tänä vuonna kahvin kanssanautitaanvadelmapiirakkaa.Nämäher- kut vip-rannekkeella ja pienempää tarjottavaa sitten myyntipisteissä, Pääkkö kertoo. Hänelläonmyös selkeä käsitys siitä,mistä te- kijöistä johtuen laadukasmusiikki ja erinomai- nen ruoka maustuvat hyvin yhteen. – Kokemus antaa varmuutta, ja intohimo te- kemiseen luo elämyksen; nämämielestäni yh- distyvät Jazzkukossa joka osa-alueella. Kestävä kehitys ja ekologiset arvot ovat vah- vastimukanaUudenkaupunginGolfravintolan liiketoiminnassa. – Kiinnitämme huomiota kierrätykseen ja tarjoamme ainakasvis- ja vegaanivaihtoehtoja. Suosimme lähellä tuotettuja raaka-aineita, ja pyrimme aina kaikissa tilanteissa valitsemaan kestävän vaihtoehdon. Osallistuimme vast- ikään Ilmastomenu -kampanjaan yhtenä har- voista kehä kolmosen ulkopuolisista ravinto- loista, Pääkkö kertoo. Eikäpositiivinenvihreämeininki rajoitupel- kästään ruokapöytiin: – Lähdimme mukaan taksitoimintaan yh- dessä Eero Ve- manin kanssa hankkimalla täysin sähköi- sen eTukTu- kin Uuteen- kaupunkiin. Jazzkukko JAZZIA JA PIENPANIMOITA -tapahtumassa Uudessakaupungissa Pakkahuoneen rannassa 13.7.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjkzNDM=