Kesälehti

Kesälehti Auranmaan Viikkolehti 2022 18 Vastuullisuus ohjaa Jymyluomujäätelön valmistusta ■■Uutuuksia on tuotu tänä vuonna markkinoille asiakkaiden iloksi kolmin kappalein AURA Sari Holappa Jäätelönvalmistajan on elettävä ajan hermolla ja asiakkaita on kuunneltava herkällä korvalla. Uusia makuja on tultava markkinoille joka vuosi, mieluummin jopa muutama. –Ihmiset haluavat aina kokeilla jotain uutta, ja siksi makuja on kehiteltävä koko ajan, Jymy-jäätelöyrittäjä Olli Suominen kertoo. Tänä vuonna tehtaalta on putkahtanut uutuuksia peräti kolme: vähäkalorinen salmiakki-lakritsi, vegaaninen kinuski-suolapähkinä sekä suolakinuski-maitosuklaa. Vuosien varrella ihmisten jäätelömaku on kehittynyt Suomisen mukaan enemmän jälkiruokamaisempaan ja tuhdimpaan suuntaan. Myös vegaanisuus ja vähäkalorisuus ovat tärkeitä ominaisuuksia monelle kuluttajalle. –Olemme vastanneet kysyntään tuomallamyyntiin jomuutama vuosi sitten vegaaniset ja vähäkaloriset jäätelömme. Tällä hetkellä olemme vähäkalorittomassa kategoriassa ainoa kotimainen valmistaja. Viime vuonna puolestaan tuli ensimmäinenhiilinegatiivinen jäätelö, ja tänä vuonna sitä ovat jo kaikki. –Me olimme tässä kategoriassa Suomen ensimmäisiä, Suominen toteaa. Vastuullisuus ja kotimaisuus ennen kaikkea Kun Jymy-jäätelöä alettiin valmistaa Auran tehtaassa vuonna 2014, ajatuksena oli, että sitä tuotetaan aidosti vastuullisesti. Maito onkin tullut alusta asti Olli Suomisen vanhempien luomumaitotilalta Tortinmäestä. –Luomun kemiallinen kuorma on pienempi ja se tukee luonnon monimuotoisuutta. Luomu tarkoittaamyös eläimille parempia elinolosuhteita, Suominen selvittää. Jäätelössä ei myöskään käytetä teollisia apuaineita tuomaan makua tai väriä. Toisaalta se haastaa suomisen mukaan virkistävästi tuotekehitystä, sillä hennommat maut on vaikeampi saada esiin, samoin kuin värit. Jymy-jäätelön tulevaisuuden Olli Suominen näkee valoisana, sillä ihmiset arvostavat tänä päivänä vastuullisuutta ja kotimaisuutta. Hän uskoo, että tilausta heidän kaltaiselleen on entistä enemmän, etenkin nyt, kunmuuan perinteikäs yritys aikoo sulkea Suomen toiseksi Ihmiset haluavat aina kokeilla jotain uutta, ja siksi makuja on kehiteltävä koko ajan. Olli Suominen n Auran ABC:n pihasta saa tänä kesänä jäätelöä jättipurkista. Myyjä Miina Rantala sanoo monen nähneen purkin tieltä käsin ja tulleen sitten ilahtuneena ostoksille. n Miina Rantalan kesä kuluu jäätelöpalloja pyöritellen Jymyn jättikioskissa. Ihmiset ovat halunneet maistella uusia makuja, ja yhdeksi suosikiksi on noussut suolakinuski-maitosuklaa. n Jymy-jäätelöä alettiin valmistaa Auran tehtaassa vuonna 2014. Sen omistaa neljä yrittäjää, ja heistä tehtaalla työskentelee päivittäin Olli Suominen. Jäätelö on itsessään hauska juttu, ja halusimme tehdä siitä vielä vähän hauskemman. Olli Suominen

RkJQdWJsaXNoZXIy MjkzNDM=